Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-sütőtökös párnák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 11-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 11-12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojássárgája (M-es)
½ teáskanál só
150 g lágy vaj vagy margarin
200 ml langyos víz

Töltelékhez:

300 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
100 g bébispenót
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 300 grammot, és apró kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával vagy krumplitörővel még melegen összetörjük, majd letakarva hagyjuk kihűlni. A megmosott, szárazra törölt bébispenótot felcsíkozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A töltelékhez édesburgonyát is választhatunk.
Spenótos-sütőtökös párnák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!