Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szederlekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g friss szeder
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Válogassuk át és mossuk meg a szedret ha szükséges, majd mérjünk ki 1000 g-ot. Az üvegeket és a fedeleket (csavarható) alaposan mossuk el, öblítsük ki nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

A szedret botmixer segítségével pépesítsük. Keverjük össze a dzsemfix-el és a cukorral egy nagy lábosban. Forraljuk fel, majd forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Szederlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!