Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívecskés sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához (kb. 25x11 cm):

zsiradék

Rózsaszín (belső) tésztához:

200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
némi piros ételszínezék
2 evőkanál tej

Sárga (külső) tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
3 evőkanál tej

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívecskés süteményhozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Rózsaszín (belső) tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk és tetejét elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteményt kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszűróval (kb. 5 cm) szívecskéket szaggatunk belőle.
A sütőformát elmossuk, szárazra töröljük és kikenjük zsiradékkal, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Sárga (külső tészta):
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük.

A tésztából a sütőforma hosszanti oldalához egy-egy „csík” tésztát nyomunk a sütőformába aljára, majd a rövid oldalakhoz szintén. A kiszúrt szíveket középre beleállítjuk (a kinyomott tészta megtartja a szíveket), majd a szívek mentén oldalt feltöltjük a formát a tésztával, és végül felül is befedjük vele a szíveket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész Szívecskés süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A Szívecskés sütemény sárga tésztájához egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjat is keverhetünk.
A Szívecskés sütemény elkészítésével kedves meglepetést szerezhetünk családunknak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!