Tejfölös fánkocskák
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Tejfölös fánkocskák
Hozzávalók
kb. 35-40 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?