Tiramisu cupcake
Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Locsoláshoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinformában. A formát sütőrácsra, a sütő középső részébe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kb. 5 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a muffinformából, és sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A presszókávét az amarettóval összekeverjük. A kihűlt muffinokat egy tányérra tesszük, hústűvel vagy hurkapálcával többször megszurkáljuk, majd evőkanál vagy ecset segítségével átitatjuk a kávé-amaretto keverékkel. (Apránként adagoljuk a folyadékot, hogy legyen ideje felszívódni.)
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval együtt keményre felverjük. A mascarponét a porcukorral simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba vagy fagyasztótasakba töltjük (utóbbi egyik sarkát ezután levágjuk), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a cupcake-eket megszórjuk kakaóval, és csokoládé szívecskékkel díszítjük.
Tipp:
Tiramisu cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Locsoláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinformában. A formát sütőrácsra, a sütő középső részébe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kb. 5 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a muffinformából, és sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A presszókávét az amarettóval összekeverjük. A kihűlt muffinokat egy tányérra tesszük, hústűvel vagy hurkapálcával többször megszurkáljuk, majd evőkanál vagy ecset segítségével átitatjuk a kávé-amaretto keverékkel. (Apránként adagoljuk a folyadékot, hogy legyen ideje felszívódni.)
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval együtt keményre felverjük. A mascarponét a porcukorral simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba vagy fagyasztótasakba töltjük (utóbbi egyik sarkát ezután levágjuk), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a cupcake-eket megszórjuk kakaóval, és csokoládé szívecskékkel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?