Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu cupcake

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi zsiradék
250 g búzaliszt

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
5 evőkanál tej
1 csipet só

Locsoláshoz:

125 ml hideg presszókávé
75 ml amaretto (mandulalikőr)

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone
50 g porcukor

Díszítéshez:

csokoládé szívecskék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinforma mélyedéseit kikenjük egy kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, a felesleget kiütögetjük belőlük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinformában. A formát sütőrácsra, a sütő középső részébe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kb. 5 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a muffinformából, és sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A presszókávét az amarettóval összekeverjük. A kihűlt muffinokat egy tányérra tesszük, hústűvel vagy hurkapálcával többször megszurkáljuk, majd evőkanál vagy ecset segítségével átitatjuk a kávé-amaretto keverékkel. (Apránként adagoljuk a folyadékot, hogy legyen ideje felszívódni.)

Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval együtt keményre felverjük. A mascarponét a porcukorral simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba vagy fagyasztótasakba töltjük (utóbbi egyik sarkát ezután levágjuk), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a cupcake-eket megszórjuk kakaóval, és csokoládé szívecskékkel díszítjük.

Tipp:

A kihűlt muffinok önmagukban jól fagyaszthatók.
Tiramisu cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!