Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu golyók

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

30 darab elkészítéséhez

150 g babapiskóta
50 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé (4 evőkanál)
125 g mascarpone krémsajt
2 teáskanál mandulalikőr (Amaretto)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tegyük a babapiskótát egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával vagy aprítógépben aprítsuk finomra.

Elkészítés:

Tegyük a morzsát egy tálba, locsoljuk meg az eszpresszóval, és hagyjuk állni kb. 10 percig.

Keverjük össze a mascarponét a többi hozzávalóval, és forgassuk bele a piskótamorzsát. Vegyük ki a keveréket a tálból, és formázzunk egy kb. 30 cm hosszú tekercset.

Osszuk a tekercset kb. 30 egyforma vastagságú darabra, és formázzunk belőle golyókat. Forgassuk meg a tiramisugolyókat kakaóban, és tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.

Tippek:

A tiramisugolyók kb. 3 napig eltarthatók a hűtőben.
Ha a tiramisugolyókat alkohol nélkül szeretné elkészíteni, egyszerűen hagyja ki az amarettót.
Tiramisu golyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!