Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

270 g búzaliszt
5 darab tojás (M-es)
220 g cukor
200 ml tojáslikőr
100 ml napraforgóolaj

Mázhoz:

150 g porcukor
2-3 evőkanál tojáslikőr

Díszítéshez:

étcsokoládés és fehér csokoládés tojás formájú drazsék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget körben kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, ezután hozzáadjuk a tojáslikőrt és a napraforgóolajat, majd a lisztes keveréket két részletben, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát az előkészített formába öntjük, elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

Máz, díszítés:
A porcukrot egy tálba szitáljuk, és a tojáslikőr fokozatos adagolásával sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, a kuglóf tetejét a drazsékkal díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a mázat.

Tipp:

Keverhetünk a kuglóf tésztájába 50 g rumba áztatott mazsolát.
Tojáslikőrös kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!