Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tökmagos pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 28-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 28-30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

375 g búzaliszt
100 g lágy margarin
175 g tejföl
1 db tojás (M-es)
1 teáskanál (7 g) só
60 g sózott, pörkölt tökmag

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 10-12 g sózott, pörkölt tökmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A 60 g tökmagot durvára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tökmag kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzágyúrjuk a durvára vágott tökmagot is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk egész tökmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Közepes méretű (kb. 3,5-4 cm ⌀) pogácsaszaggatóval is kiszaggatjuk.
Tökmagos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!