Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönkölylisztes-magvas pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 23-35 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 23-35 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
175 g tejföl
100 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
50 g aprómagvas magkeverék (pl. szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, napraforgómag)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 60 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A sajtot lereszeljük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a magkeverék kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk, végül beledolgozzuk a magkeveréket is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsák tetejét sajt helyett magkeverékkel is megszórhatjuk vagy egyszerűen berácsozhatjuk.
Tönkölylisztes-magvas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!