Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrókrém bogyós gyümölcsökkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Túrókrémhez:

500 g sovány túró
200 ml habtejszín
80 g cukor
60 ml citromlé
kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. piros ribizli, eper, áfonya)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lapzselatint a csomagoláson található útmutató szerint beáztatjuk és feloldjuk.

Elkészítés:

Túrókrém:
A túrót a habtejszínnel, a cukorral és a citromlével simára keverjük. Először kb. 4 evőkanál krémet habverővel a zselatinhoz adunk, majd a többi krémet is hozzákeverjük. A krémet 4-6 darab vízzel kiöblített csészébe vagy egyszemélyes kerámia szufléformába adagoljuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt megmossuk, szemezzük, és 50 g-ot pürésítünk belőle.

Tálalás előtt egy éles kés segítségével óvatosan körbevágjuk a túrókrémet a forma peremét követve, majd a formákat rövid időre meleg vízbe állítjuk. Ezután a túrókrémet desszertes tányérokra borítjuk, és a gyümölcsökkel, valamint a gyümölcspürével tálaljuk.

Tippek:

Lapzselatin helyett 1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatint is használhatunk.
A pürésített gyümölcsöt tetszés szerint egy szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
Túrókrém bogyós gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!