Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós burek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tortaforma 24-26 cm Ø:

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

500 g félzsíros túró
100 g tejföl 20%-os
2 db tojás (M-es)
1 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
100 g búzadara

Kenéshez:

120 g margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tortaformát (24-26 cm Ø) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót simára keverjük a tejföllel, a tojásokkal és a reszelt fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a búzadarát. A tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A réteslapot kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, majd egy csíkban, az alsó harmadra halmozzuk a töltelék egy részét és az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük, majd hasonlóan járunk el a többi réteslappal és a töltelékkel. A réteseket kívülről befelé haladva, csiga alakban a tortaformába helyezzük és megkenjük olvasztott margarinnal. A tortaformát a sütő középső részébe toljuk és a bureket megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Túrós burek Túrós burek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!