
Túrós lepények



Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a túrót a tojással, a cukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, amíg jól összeáll. Ezután gyúrjuk bele a burgonyát és a lisztet, végül röviden gyúrjuk hozzá a mazsolát. A tésztából formázzunk egy hosszú rudat (Ø kb. 8 cm).
A rudat vágjuk kb. 8-10 egyforma vastagságú szeletre. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a túrós lepényeket, ha szükséges, kissé lapítsuk le, és kis lángon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára. A kész túrós lepényeket melegen tartjuk.
A túrós lepényeket porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint almaszósszal tálaljuk.
Tipp:


Túrós lepények
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez, szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a túrót a tojással, a cukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, amíg jól összeáll. Ezután gyúrjuk bele a burgonyát és a lisztet, végül röviden gyúrjuk hozzá a mazsolát. A tésztából formázzunk egy hosszú rudat (Ø kb. 8 cm).
A rudat vágjuk kb. 8-10 egyforma vastagságú szeletre. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a túrós lepényeket, ha szükséges, kissé lapítsuk le, és kis lángon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára. A kész túrós lepényeket melegen tartjuk.
A túrós lepényeket porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint almaszósszal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?