Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós lepények

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g lisztes burgonya
kb. 1 teáskanál só
250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
100 g búzaliszt
50 g mazsola

Sütéshez, szóráshoz:

4-5 evőkanál étolaj
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízben kb. 25 percig főzzük. Szűrjük le a burgonyát, tegyük egy tálba, és forrón pépesítsük krumplinyomóval, vagy nyomjuk át krumplinyomón. Hagyjuk a burgonyát kihűlni.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a túrót a tojással, a cukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, amíg jól összeáll. Ezután gyúrjuk bele a burgonyát és a lisztet, végül röviden gyúrjuk hozzá a mazsolát. A tésztából formázzunk egy hosszú rudat (Ø kb. 8 cm).

A rudat vágjuk kb. 8-10 egyforma vastagságú szeletre. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a túrós lepényeket, ha szükséges, kissé lapítsuk le, és kis lángon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára. A kész túrós lepényeket melegen tartjuk.

A túrós lepényeket porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint almaszósszal tálaljuk.

Tipp:

A burgonyát már előző nap megfőzhetjük.
Túrós lepények

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!