Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás karikás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):

sütőpapír

Tortaalaphoz:

200 g vaníliás karika
75 g vaj vagy margarin

Krémhez:

500 g mascarpone
120 g porcukor
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 6-8 darab vaníliás karika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A mascarponét és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
3-4 vaníliás karikát durvára vágunk, és körben megszórjuk a kekszmorzsával a torta szélét, a többi vaníliás karikát a torta közepére helyezzük. Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.

Tipp:

A torta tetejére csorgathatunk karamellszószt, vagy tálalhatjuk savanykás gyümölcsöntettel, például ribizli- vagy áfonyaöntettel.
Vaníliás karikás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!