Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás nektarindzsem kevesebb kalóriával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, 1000 grammot kimérünk, kis kockákra vágjuk, és a felét botmixerrel pépesítjük. 

Elkészítés:

A gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a vanillint, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Lekvár készítéséhez a teljes nektarinmennyiséget pürésítjük.
Vaníliás nektarindzsem kevesebb kalóriával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!