Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás pite falatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

350 g alma
1 evőkanál citromlé
40 g cukor
20 g búzadara
1 kávéskanál őrölt fahéj

Kenéshez:

kb. 60 g vegán margarin

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.

A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A falatkákba szúrhatunk egy-egy kis pálcikát, akár a cake popokba (sütinyalókákba), és kínálhatunk melléjük vaníliás desszertöntetet.
Vegán almás pite falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!