Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

150 g hagyma
1 kg lisztes jellegű burgonya
250 g sárgarépa vagy zeller
3 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
kb. 700 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
kb. 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hámozzuk meg a burgonyát és a sárgarépát vagy zellert, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, burgonyát és sárgarépát, és közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 2-3 percig. Öntsük hozzá a zöldséglevest, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és főzzük kb. 15-20 percig fedő alatt, közepes lángon. Turmixgép segítségével durvára pürésítsük vagy aprítsuk fel a zöldségek egy részét.

Keverjük bele a Cuisine VEGA-t. A vegán burgonyalevest sóval és borssal fűszerezzük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tippek:

A leveshez ízlés szerint adhatunk 1 teáskanál majorannát.
A levest tálaljuk kolbásszal vagy virslivel.
Vegán burgonyaleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!