Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán chilis egytálétel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

150 g bulgur
200 g füstölt tofu
1 pirospaprika
1 sárga paprika
1 zellerszár
1 közepes fej hagyma
1 kis piros chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
6 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál porcukor
400 ml zöldségalaplé
1 darab babérlevél
frissen őrölt bors
1 teáskanál édes paprikapor
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál reszelt oregánó
265 g vörösbab (lecsepegtetve)
400 g apróra vágott paradicsom
2 teáskanál apróra vágott petrezselyem vagy apróra vágott koriander
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bulgurt forró vízbe áztatjuk, 15 percig állni hagyjuk, majd szitán lecsepegtetjük. A tofut reszeljük durvára. Tisztítsuk meg a paprikát, és vágjuk csíkokra. Mossuk meg és szeleteljük fel a zellert. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a chilit, és vágjuk nagyon apró kockákra. Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezelésénél érdemes gumikesztyűt viselni. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süssük a tofut kb. 20 percig. A maradék olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Pároljuk meg a paprikát, a zellert, a hagymát, a chilit és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és röviden pirítsuk meg.

Adjuk hozzá a porcukrot, és közepes lángon karamellizáljuk. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a babérlevelet és a fűszereket. Forraljuk fel az egészet, és fedővel lefedve főzzük kb. 10 percig közepes lángon.

Tegyük a babot egy szitába, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Keverjük bele a babot és a paradicsomot a levével együtt, és főzzük további 5 percig közepes lángon, fedő alatt.

Keverjük bele a tofut, a bulgurt és a creme vegát. Ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel és ízlés szerint Creme VEGA-val díszítve.
Vegán chilis egytálétel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!