Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán Lasagne

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):

némi zsiradék

Töltelékhez:

1 nagy hagyma
150 g sárgarépa
2 szál zeller
3 evőkanál olívaolaj
500 g vegán darált hús
4 evőkanál paradicsompüré
400 g leszűrt paradicsom
400 g hámozott paradicsom
frissen őrölt bors
paprikapor, csípős

Rétegezéshez:

12 darab vegán lasagne lap (előfőzés nélkül, kb. 250 g)
60 g alternatív sajt
200 g alternatív juhsajt
bazsalikom levelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Töltelék:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.

Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Vegán Lasagne

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!