Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán lencseleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

600 g édesburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g vörös lencse
800 g darabolt paradicsom
kb. 800 ml zöldségalaplé
100 g bébispenót
frissen őrölt fekete bors
paprikapor, csípős curry
őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg röviden a hagymát. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a lencsét, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.

Tipp:

Tálaljuk a vegán lencselevest aranybarnára pirított fenyőmaggal.
Vegán lencseleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!