Vegán mángoldos polentaszeletek
Hozzávalók
Polentaszeletekhez:
Paradicsomhoz:
Mángoldhoz:
Ezen kívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:
Vegán mángoldos polentaszeletek
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Polentaszeletekhez:
Paradicsomhoz:
Mángoldhoz:
Ezen kívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?