Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán mogyorós süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér sütőformához (28 X 11 cm):

vegán margarin
búzaliszt

Tésztához:

250 g búzaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
75 g pörkölt, aprított mogyoró
125 g cukor
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szója-, rizs- vagy kókuszital

Mázhoz:

100 g vegán étcsokoládé
25 g pörkölt, aprított mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vegán mogyorós süti hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük, és egyenletesen elkenjük. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc elteltével a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd tovább sütjük a megadott ideig.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.

Tippek:

A süteményt elkészíthetjük 3 nappal előtte is vagy le is fagyaszthatjuk.
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
A Vegán mogyorós süti az alternatív étrendet tartók számára nyújt édes élvezetet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!