Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán töltött paprika

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz:

kb. 150 ml víz

Töltött paprikához:

200 g hosszú szemű vadrizs keverék
6 darab sárga (vagy piros) paprika
3 szál újhagyma
300 g csiperkegomba
250 g koktélparadicsom
2 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
frissen őrölt bors
némi fokhagymapor
egy kevés lime leve
cayenne-i bors

Díszítéshez:

3 evőkanál metélőhagyma karika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Főzzük meg a rizst a csomagolási utasítás szerint. A paprikák száránál vágjunk le egy fedelet, kicsit egyenesítsük ki az aljukat, hogy egyenesen álljanak, tisztítsuk meg és öblítsük le őket. A fedeleket a szár nélkül vágjuk kockákra. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. Tisztítsuk meg a gombát, ha szükséges, felezzük el, és vágjuk szeletekre. Mossuk meg és vágjuk félbe a paradicsomokat. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Töltés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott paprikát, az újhagymát és a gombát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsomot és a Creme Vega-t, majd ízesítsük a lime levével és a fűszerekkel.

Helyezzük a paprikákat az előkészített sütőformába, és töltsük meg a rizses-zöldséges keverékkel. Öntsünk a vizet formába, majd tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Ha a vegán paprika túl sötétre sülne, egyszerűen fedjük le 30 perc után, és folytassuk a sütést.

Tálalás előtt szórjuk meg a töltött paprikákat a metélőhagyma karikákkal.
Vegán töltött paprika

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!