Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliás kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor
100 g Rama margarin laktózmentes
100 g őrölt mandula vagy dió

Díszítéshez:

75-100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy sütőtepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. Belisztezett felületen kinyújtjuk és kb. 4-5 cm hosszú, kisujjnyi vastagságú formákat vágunk ki belőle. A kis formák végeit enyhén behatjuk, hogy kiflit formázhassunk belőlük és a sütőtepsibe helyezzük őket, végül készre sütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe bekerülő még egy tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Egy jól záródó dobozban a sütemény kb. 3 hétig megőrzi finom ízét.
Vegán vaníliás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!