Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal
Hozzávalók
Sütéshez:
Mangó mártogatós:
Zöldségtallérok:
Elkészítés
Elkészítés:
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.
Tippek:
Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
Mangó mártogatós:
Zöldségtallérok:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.
Tippek:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?