Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegyes gyümölcskompót

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1000 g alma, körte, őszibarack, nektarin, szilva és szőlő vegyesen (előkészítve mérjük le)
100 g cukor
késhegynyi Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, az almát, a körtét, az őszibarackot (és ízlés szerint a nektarint) meghámozzuk, az almát és körtét negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd cikkezzük, a barackokat és a szilvát felezzük, kimagozzuk és cikkezzük, a szőlőt szemezzük. A gyümölcsökből összesen 1000 grammot kimérünk.

Elkészítés:

1 liter vizet egy közepes méretű lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és az őrölt vaníliát, majd felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és először beletesszük a keményebb húsú almát és körtét, hozzáadjuk a citromsavat is. Lassú tűzön addig főzzük, amíg puhulni kezdenek, ekkor a lábasba tesszük a barackokat, a szilvát és végül a szőlőt, és rövid ideig főzzük, amíg az összes gyümölcs megpuhul, de még megtartja formáját (nem fő szét).

A kompót azonnal, melegen vagy hidegen is fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk el rögtön, teljes hűlés után forró vízzel kimosott befőttes üvegekbe kanalazzuk, felöntjük peremig a főzőlével, lezárjuk, és felhasználásig (maximum néhány hétig) hűtőben tároljuk.

Tipp:

A kompót levét felhasználhatjuk gyümölcsleves készítéséhez vagy akár szörpökhöz, bólékhoz is.
Vegyes gyümölcskompót

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!