Vegyes gyümölcsös dzsem kevesebb kalóriával
Hozzávalók
400 g fekete áfonya (előkészítve mérjük le)
400 g málna (előkészítve mérjük le)
200 g meggy (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az áfonyát és a málnát megmossuk, és 400-400 g-ot kimérünk. A meggyet megmossuk, a szárát eltávolítjuk, kimagozzuk, félbevágjuk, és 200 g-ot kimérünk. A gyümölcsök felét pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöket, a befőzőcukrot és a vaníliás cukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett magas fokozaton felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Vegyes gyümölcsös dzsemhez más, épp szezonális gyümölcsöt is használhatunk, például epret, szedret, piros ribizlit vagy cseresznyét.
Vegyes gyümölcsös lekvár készítéséhez főzés előtt a teljes gyümölcsmennyiséget pépesítsük!
Vegyes gyümölcsös lekvár készítéséhez főzés előtt a teljes gyümölcsmennyiséget pépesítsük!
Kedvencnek jelölöm
Vegyes gyümölcsös dzsem kevesebb kalóriával
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
400 g fekete áfonya (előkészítve mérjük le)
400 g málna (előkészítve mérjük le)
200 g meggy (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az áfonyát és a málnát megmossuk, és 400-400 g-ot kimérünk. A meggyet megmossuk, a szárát eltávolítjuk, kimagozzuk, félbevágjuk, és 200 g-ot kimérünk. A gyümölcsök felét pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöket, a befőzőcukrot és a vaníliás cukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett magas fokozaton felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Vegyes gyümölcsös dzsemhez más, épp szezonális gyümölcsöt is használhatunk, például epret, szedret, piros ribizlit vagy cseresznyét.
Vegyes gyümölcsös lekvár készítéséhez főzés előtt a teljes gyümölcsmennyiséget pépesítsük!
Vegyes gyümölcsös lekvár készítéséhez főzés előtt a teljes gyümölcsmennyiséget pépesítsük!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?