Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis fonat

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

6 darab frankfurti virsli (6*50 g)
80 g trappista sajt
2 csapott evőkanál mustár

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

1 evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Virslis fonat hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk. Az egyik tésztadarabra egymás mellé ráfektetünk 3 darab virslit, megszurkáljuk villával. Tetejüket megkenjük a mustár felével, és megszórjuk a lereszelt sajt felével. A töltelék melletti tésztarészeket átlósan, 1 cm-enként bevagdossuk, majd a tésztacsíkokat két oldalról, felváltva a töltelékre hajtogatjuk. Hasonlóan elkészítjük a másik fonatot is, majd mindkettőt a tepsire helyezzük.

A fonatok tetejét megkenjük egy kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a fonatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Virslis fonat süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Ha a Virslis fonat sütemény készítéséhez műbeles virslit választunk, a műbelet felhasználás előtt távolítsuk el.
A sütemény teteje ízlés szerint sajttal, és egyéb magvakkal, színes sóval díszíthető.
Virslis fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!