Vitamindús csokitorta (nyers vegán)
Hozzávalók
alap:
5 dkg puffasztott amaránt
5 dkg kókuszzsír
1 ek. eperlekvár
2 dkg kókuszvirág cukor vagy agave szirup
1 ek. darált mandula
csokikrém:
1 és 1/2 érett avokádó
1 banán (kb. 8-10 dkg)
1 dkg darált mandula
5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dkg kókuszzsír (olvadt)
8-10 dkg kókuszvirágcukor
1-2 ek. rizstej
1 kk. fahéj (őrölt)
Elkészítés
Előkészítés
Az avokádó akkor jó ha már elég érett, kicsit puha, ha megnyomjuk az ujjunkkal.
Elkészítés
Az alaphoz a kókuszzsírt hagyjuk szobahőmérsékleten megolvadni majd összekeverjük a hozzávalókkal és egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
A krémhez az avokádót, banánt 1-2 ek. tejjel turmixgépben (vagy botmixerrel) pürésítjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Krémes habos csokikrémet kapunk ezt az amarántos rétegre szedjük, elsimítjuk és a hűtőben 3-4 órát hagyjuk, hogy összeérjen, keményedjen. Tálalás előtt legjobb 30 percre a mélyhűtőbe tenni.
Elkészíthető pohárkrémnek is, friss gyümölcsökkel rétegezve.
A krémhez az avokádót, banánt 1-2 ek. tejjel turmixgépben (vagy botmixerrel) pürésítjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Krémes habos csokikrémet kapunk ezt az amarántos rétegre szedjük, elsimítjuk és a hűtőben 3-4 órát hagyjuk, hogy összeérjen, keményedjen. Tálalás előtt legjobb 30 percre a mélyhűtőbe tenni.
Elkészíthető pohárkrémnek is, friss gyümölcsökkel rétegezve.
Tálalás
8 szelet
Alternatív elkészítés
Régóta szemezek ezzel a recepttel. Nyers vegán édesség ezért is érdekelt. Egy kicsit változtattam a recepten, de így is finom lett. Finomabb csokikrémet kaptam a végén mintha csokit olvasztgattam volna tejszínnel. Ráadásul mivel nyers, vitamindús alapanyagokból készült még egészségesnek is mondható :) már amennyire egy süti az lehet :D
Kedvencnek jelölöm
Vitamindús csokitorta (nyers vegán)
Hozzávalók
alap:
5 dkg puffasztott amaránt
5 dkg kókuszzsír
1 ek. eperlekvár
2 dkg kókuszvirág cukor vagy agave szirup
1 ek. darált mandula
csokikrém:
1 és 1/2 érett avokádó
1 banán (kb. 8-10 dkg)
1 dkg darált mandula
5 dkg kókuszzsír (olvadt)
8-10 dkg kókuszvirágcukor
1-2 ek. rizstej
1 kk. fahéj (őrölt)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az avokádó akkor jó ha már elég érett, kicsit puha, ha megnyomjuk az ujjunkkal.
Elkészítés
Az alaphoz a kókuszzsírt hagyjuk szobahőmérsékleten megolvadni majd összekeverjük a hozzávalókkal és egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
A krémhez az avokádót, banánt 1-2 ek. tejjel turmixgépben (vagy botmixerrel) pürésítjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Krémes habos csokikrémet kapunk ezt az amarántos rétegre szedjük, elsimítjuk és a hűtőben 3-4 órát hagyjuk, hogy összeérjen, keményedjen. Tálalás előtt legjobb 30 percre a mélyhűtőbe tenni.
Elkészíthető pohárkrémnek is, friss gyümölcsökkel rétegezve.
A krémhez az avokádót, banánt 1-2 ek. tejjel turmixgépben (vagy botmixerrel) pürésítjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Krémes habos csokikrémet kapunk ezt az amarántos rétegre szedjük, elsimítjuk és a hűtőben 3-4 órát hagyjuk, hogy összeérjen, keményedjen. Tálalás előtt legjobb 30 percre a mélyhűtőbe tenni.
Elkészíthető pohárkrémnek is, friss gyümölcsökkel rétegezve.
Tálalás
8 szelet
Alternatív elkészítés
Régóta szemezek ezzel a recepttel. Nyers vegán édesség ezért is érdekelt. Egy kicsit változtattam a recepten, de így is finom lett. Finomabb csokikrémet kaptam a végén mintha csokit olvasztgattam volna tejszínnel. Ráadásul mivel nyers, vitamindús alapanyagokból készült még egészségesnek is mondható :) már amennyire egy süti az lehet :D


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?