Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos túródesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Barackos réteghez:

400 g őszibarack
200 ml narancslé
2 evőkanál cukor

Túrós réteghez:

100 ml hideg habtejszín
250 g túró (félzsíros)
50 g cukor

Ezen kívül:

50 g étcsokoládé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Barackos túródesszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.
Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.

Elkészítés:

A barackos réteghez az előkészített őszibarackot pürésítjük. A narancslét a cukorral egy főzőedényben felforraljuk, és a tűzről levéve, egy kézi habverő segítségével az expressz tortazselét alaposan elkeverjük benne. Hozzákeverjük a pürésített őszibarackot is, és kicsit hűlni (dermedni) hagyjuk.

A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.

Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.
A Barackos túródesszert gluténmentes étrendbe illeszthető összetevőkből készült pohárkrém.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!