Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Zöldborsófőzelékhez:

1 kg zöldborsó (fagyasztott vagy zsenge, friss)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük.

Elkészítés:

Zöldborsófőzelék:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.

Tippek:

Mielőtt lehúzzuk a kész borsófőzeléket a tűzről, belekeverhetünk egy csokor finomra aprított petrezselyemzöldet.
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.
Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!