Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges polenta-szendvics

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 24 szelet

Hozzávalók

24 szelet elkészítéséhez

Polenta-masszához:

100 g cukkini
100 g répa
75 ml víz
80 g vaj
150 g tejföl 20 %-os
90 g kukoricaliszt
1 darab tojás (M-es)
frissen őrölt bors
szerecsendió

Ezenkívül:

24 szelet hárommagvas toast kenyér
kb. 150 g parmezán
5-6 darab tojás (M-es)
étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkinit megmossuk, a répát meghámozzuk, és mindkettőt konyhai reszelőn finomra lereszeljük. A vizet, a vajat és a tejföl-t egy edényben felforraljuk. A kukoricalisztet habverővel belekeverjük, és rövid idő alatt besűrítjük, megfőzzük. A lereszelt cukkinit és répát kézzel alaposan kinyomkodjuk, és a masszához adjuk, majd a tojást is belekeverjük és az egészet fűszerekkel ízesítjük.

Elkészítés:

A polenta-masszát elosztjuk 12 szelet toast kenyéren, egyenként befedjük egy másik szelet kenyérrel, majd összenyomkodjuk. A széleit elsimítjuk, és 15 percre hideg helyre tesszük. Majd a kenyereket átlósan elfelezzük.
A parmezánt egy mély tányérba reszeljük. A tojásokat felverjük. A szendvicseket először a tojásban, majd a parmezánban megforgatjuk. A panírt rányomjuk. Bevonatos serpenyőben olajat forrósítunk, és a polenta-szendvicsek mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

Tippek:

A szendvicseket tálaljuk vegyes salátával.
A szendvics hidegen is ízletes.
Zöldséges polenta-szendvics

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!