Legyen még finomabb a sütemény a kedvenc tortakrémeddel!
Legyen csokoládés torta? Vagy inkább tejszínes-vaníliás? Bármelyikre is voksolsz, ezekkel a tortakrémekkel gyerekjáték lesz feldobni a süteményeid.
Milyen a jó tortakrém? Ízletes, selymes, ugyanakkor jó a tartása. Nem áztatja el a piskótát (vagy a piskótához hasonló kevert tésztát), és elbírja a ráhelyezett piskótalapot. Arányosan illeszkedik a tészta mennyiségéhez: nem nehezíti, nyomja el azt, hanem egyensúlyba kerül vele. Nincs is szomorúbb látvány, mint egy hajszálvékony csík krémet tartalmazó torta, ugye?
Krémes csodák pár perc alatt
A Dr. Oetker Csokoládés és Tejszínes-Vaníliás tortakrém elegendő egy 24-26 cm átmérőjű torta betöltéséhez, és ami a legjobb: rengeteg időt spórolhatunk vele, ugyanis nagyon gyors és egyszerű az elkészítése, csak hideg tejjel kell felverni. Pár perc alatt megkapjuk a tökéletes állagú krémünket, nincs szükség főzésre, illetve kivárni sem kell a hűlési időt. Kedvünkre variálhatjuk, elkészíthetjük tej és habtejszín vagy például tej és mascarpone hozzáadásával is. Tölthetjük lapokra vágott piskótába, tekercsbe, palacsinták közé vagy akár cupcake-ek krémje is lehet belőle. Ha szeretnénk, habzsákba töltve díszíthetünk is a krémmel, a vaníliásat akár át is színezhetjük ételfestékkel. A csokoládé és a vanília két igazán klasszikus alapíz, amelyekkel a legváltozatosabb ízvilágú sütemények is megvalósíthatók. Sőt! A két tortakrémet egy tortába is álmodhatjuk, például úgy, hogy az egyiket a torta betöltésére, a másikat pedig a bevonására használjuk fel.
Csupa csoki sütemények
A csokival nem lehet mellélőni! Mi azért szeretjük különösen, mert a télies és a könnyed, tavaszi-nyári süteményekben is megállja a helyét, a kulcs a párosításban rejlik. Kombinálhatjuk rummal, kávéval vagy kávélikőrrel, amarettóval (mandulalikőrrel), ezeket közvetlenül a krémhez keverhetjük. De ugyanígy adhatunk a krémhez durvára vágott tej- vagy étcsokit, reszelt narancshéjat is. A gazdag csokoládékrémhez jól passzol a marcipán, a kandírozott gyümölcs, a banán, a narancs és persze a sokféle olajos mag. Készíthetünk mandulatortát, vagy a krémhez hozzáadhatunk lágy mogyoróvajat, mogyorókrémet is. Ha tavasziasabbra, nyáriasabbra vennénk a tortánk karakterét, válasszunk meggyet, málnát, epret, ribizlit hozzá.
Vaníliás finomságok
Ahogy a csokoládé, úgy a vanília is alapíz, ha süteményekről beszélünk. Egy vaníliakrémmel megkent sütemény sosem fog kimenni a divatból! Vagy gondoljuk csak végig, hány olyan desszertet ismerünk, amit könnyedén elkészíthetünk torta formájában! Ilyen például a madártej, a madártej tortához vaníliás krémre és sok-sok tejszínhabra lesz szükségünk. Ezt a tortakrémet is tovább ízesíthetjük például bourbon vaníliával vagy reszelt citromhéjjal.
Ha likőrökben gondolkodunk, öntsük hozzá kevés tojás- vagy kókuszlikőrt. Azt már írtuk feljebb, hogy a krém elkészítéséhez a tej mellett mascarponét és tejszínt is használhatunk. És ha még vaníliásabb végeredményt szeretnénk? Akkor próbáljuk ki vanília pasztával és vaníliás joghurttal! De mehet hozzá mandula, pisztácia, málna, áfonya és egyéb bogyós gyümölcs. Plusz van még egy örök barátja a gyümölcsök terén, ez pedig az eper. Készíthetünk epertortát zselés réteggel és lágy vaníliakrémmel, vagy a krémet össze is dolgozhatjuk a gyümölccsel, majd habzsákból, dekoratívan muffinok tetejére nyomhatjuk.
Csoki vagy vanília? Vanília vagy csoki? Mi lenne, ha nem kellene döntened?
A Dr. Oetker Csokoládés vagy Tejszínes-Vaníliás tortakrém elkészítése nagyon egyszerű: csak hideg tejjel kell felverni, nincs szükség főzésre vagy hűtésre. Pár perc alatt selymes, krémes állagot kapunk.
A legnépszerűbb ízek a csokoládés és a tejszínes-vaníliás. A csoki krém gazdag, karakteres, míg a vaníliás krém lágy és könnyed ízű – mindkettő remek alapot ad különleges süteményekhez.
A csokikrémet feldobhatod rummal, kávéval, kávélikőrrel, amarettóval, reszelt narancshéjjal vagy akár durvára vágott csokidarabokkal. Finom hozzá a marcipán, kandírozott gyümölcs, vagy a mogyoróvaj is.
A vaníliás krémhez adhatsz bourbon vaníliát, reszelt citromhéjat, tojás- vagy kókuszlikőrt, vaníliapasztát, vaníliás joghurtot, illetve bogyós gyümölcsöket, például málnát, áfonyát, ribizlit vagy epret.
A Dr. Oetker csokoládés krém ideális csokitortákhoz, piskótás süteményekhez, kávés vagy mandulás tortákhoz, de jól illik banános, marcipános vagy mogyorós desszertekhez is.
A Dr. Oetker vaníliás tortakrém jól illik könnyed piskótás tortákhoz, gyümölcsös süteményekhez, madártej tortához, valamint epertortához zselés réteggel – remek alap a klasszikus desszertekhez.
Igen! A Dr. Oetker tortakrémet habzsákba töltve díszítheted vele a torta tetejét, a muffinokat, cupcake-eket. A vaníliás krémet akár színezheted is ételfestékkel a látványosabb dekorációért.
A tej mellett keverhetsz a tortakrémhez tejszínt vagy mascarponét, így még lágyabb, gazdagabb állagot kapsz.
Igen, akár egy tortában is használhatod mindkét ízt: például a vaníliás krémet a töltéshez, a csokoládésat a bevonáshoz, így egy izgalmas, ízekben gazdag desszertet kapsz.
Egy Dr. Oetker tortakrém porból készült adag elegendő egy 24–26 cm átmérőjű torta betöltéséhez. Ha több réteget vagy díszítést szeretnél, érdemes több csomagot is felhasználni.
Kapcsolódó cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.


Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.


Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!


Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
