Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.
Variációk muffinra
A muffin hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb sütemény. Nem csoda, hogy letaszíthatatlan a trónjáról: gyors, egyszerű, kezdő sütitündérek is bátran nekiállhatnak az elkészítésének, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. Lehet gyümölcsös, csokis, olajos magvas, ha pedig krémes kalapot is kap a kis süti, kész a cupcake. Persze ez utóbbit inkább javasoljuk szülinapi bulira, mint kirándulásra, piknikre. De vissza a tavaszi piknikünkhöz! Az „egyszemélyes” muffinokhoz nem kell sem kés, sem villa, nem maszatolódik, ezért könnyedén magunkkal vihetjük a piknikkosárban. Sőt! Nem is romlandó, ami szintén fontos szempont. Dr. Oetker Muffin alappor vagy Dr. Oetker Csokis Muffin alappor? Melyik legyen? Bármelyikre is essen a választásunk, egy biztos: kis kreativitással személyre szabhatjuk a sütinket. Keverhetünk a tésztába például meggyet, áfonyát, aprított mandulát, zabpelyhet, apróra vágott marcipánt. A kész muffinokat bevonhatjuk tortabevonóval, és kedvünkre kidíszíthetjük. Ha tematikus piknikre vagy kerti buliba vagyunk hivatalosak, készítsünk passzoló dekorációt!
Brownie, a csupa csoki finomság
A brownie épp annyira változatos, mint a muffin! Kapjuk elő a Dr. Oetker Brownies sütemény alapport, süssük meg a leírás szerint – vagy csavarjunk rajta egyet! Dobálhatunk a tésztába gyümölcsöket, a málna vagy az eper például nagyon jól harmonizál a csokoládéval, adhatunk hozzá mogyorókrémet, vagy összekeverhetjük amarettinivel, aprított dióval, mandulával, mogyoróval.
És bár külön elnevezése nincs, ahogy a muffinból varázsolhatunk cupcake-et, úgy a brownie is lazán „elbírja” a krémes tetőket. Ezeket a felturbózott sütiket kétféleképpen is elkészíthetjük. Egyrészt úgy, hogy a sütési idő vége felé a brownie tetejére rákenjük a krémet, majd visszatoljuk még rövid időre a sütőbe, másrészt viszont a már kész, kihűlt sütemény tetejére is kerülhet krém vagy szósz. Lehet krémsajtos alapú akár mogyoróval vagy marcipánnal, a krémsajt egyébként nem véletlenül az egyik legkedveltebb brownie-párosítás, hiszen a könnyű krém jól megy a csokis alaphoz. Végül pedig el ne felejtsük: kreatívak, figyelem! A brownie is szuperül díszíthető!
Az ínycsiklandozó, változatos és gyors sütik tehát adottak, már csak szép, napsütéses idő kell a szezon első piknikjéhez!
Inkább valami sós finomságot készítenél? Cikkünkben ehhez is hozunk pár szuper receptet!
A Dr. Oetker Muffin alappor és a Csokis Muffin alappor is kiváló választás. A csokis alapport válaszd, ha a csokoládé ízvilágát kedveled, a sima alapport pedig, ha saját ízesítéssel szeretnéd feldobni.
Keverj a tésztába áfonyát, málnát, aprított diót, mandulát vagy marcipánt. Szórd meg zabpehellyel, vagy vond be tortabevonóval, hogy még izgalmasabb legyen.
A muffinokat díszítheted tortabevonóval, csokireszelékkel, cukorgyönggyel, vagy akár színes cukormázzal. Ha extra látványosat szeretnél, készíthetsz rá krémes díszítést is.
Adj a brownie tésztájához gyümölcsöket, például málnát vagy epret, esetleg mogyorókrémet, vagy szórd meg aprított dióval, mandulával, mogyoróval.
A brownie tetejére tehetsz krémsajtos krémet, amelyet keverhetsz mogyoróval, marcipánnal, vagy akár csokoládédarabokkal. A krémsajtos krém könnyű, jól illik a brownie csokis ízéhez.
A sütési idő vége felé rákenheted a krémet a brownie tetejére, és még egy rövid időre visszateheted a sütőbe, vagy a kihűlt süteményre kenheted a krémet – mindkét módszer jól működik.
Díszítheted a brownie tetejét csokireszelékkel, cukorgyönggyel, friss gyümölcsökkel, vagy akár egy réteg tortabevonóval is. Legyél kreatív!
A muffin tésztájába jól illik az áfonya, málna, aprított dió, mandula, étcsokoládé darabok, zabpehely vagy akár aprított marcipán.
Próbálj ki tortabevonót, színes cukormázat, csokireszeléket, cukorgyöngyöt, friss gyümölcsöket, vagy egyszerűen szórd meg porcukorral a tetejét.
A muffin tetejére is kenhetsz krémet – így cupcake-et készíthetsz. Választhatsz vajkrémet, mascarponés vagy tejszínes krémet, amelyet díszíthetsz gyümölcsökkel vagy csokidarával.
Kapcsolódó cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.


Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.


Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!


Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
