Feketeerdő muffin
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tejszínhabhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
Feketeerdő muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tejszínhabhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?