Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amarettini

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókhoz:

1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
100 g őrölt mandula
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Szóráshoz:

kb. 20 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét, az 50 g cukrot, és a vanillincukrot konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Az amarettot, a mandulát és az 50 g cukrot óvatosan a masszához keverjük, majd simacsöves nyomózsákba (6 mm ᴓ) töltjük, és a masszát kb. 2 cm-es pöttyökben a tepsibe nyomjuk, majd a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.

Tipp:

Az amarettini jól záró dobozban maximum 2 hétig tárolható.
Amarettini

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!