Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánhajó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Banánhajóhoz:

200 ml hideg tej
4 darab banán

Díszítéshez:

némi tejszínhab
némi meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fagylalt:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.

Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.

Tipp:

A banánhajókhoz választhatunk csokoládé-, karamell- vagy gyümölcsszirupot, meggy helyett díszíthetjük más friss gyümölcsökkel vagy például koktélcseresznyével is.
Banánhajó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!