Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 90-120 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 90-120 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
Különböző méretű és motívumú kiszúrók

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g margarin
125 g porcukor
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez (tetszés szerint):

Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
ételszínezékek
Dr. Oetker Dekor hópehely
Dr. Oetker Dekor gyöngyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Citromos linzer hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából különböző motívumokat szúrunk ki. A süteményt a tepsibe tesszük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-13 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kész Citromos linzer süteményeket tetszőlegesen dekorálhatjuk dekor tollakkal, különféle ételszínezékkel színezett cukormázzal, dekor gyöngyökkel. A díszítő elemeket a használati utasításuknak megfelelően készítjük el.

Tippek:

Ha a Citromos linzer tésztáját kinyújtás előtt hűtőszekrényben pihentetjük, sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
A süteményt jól záró dobozban, sütőpapír rétegek között kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Citromos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!