Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa túróval

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 adag

Hozzávalók

2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
150 ml tej
125 g félzsíros tehéntúró

Sütéshez:

kb. 30 g vaj vagy 4 evőkanál étolaj

Ezenkívül:

200 g bogyós gyümölcs
egy kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tegyük a tojást, a tejet és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze kézi habverővel. Adjuk hozzá az alapport, és dolgozzuk sima tésztává.

Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.

Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.

Tipp:

Tálaljuk a császármorzsát édes főételként 1 adagban, vagy desszertként 2 adagban.
Császármorzsa túróval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!