Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres krémdesszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 adag

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Eperkrémhez:

500 g eper
50 g cukor
2 evőkanál citromlé
300 g joghurt
500 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

1 evőkanál aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A díszítéshez tegyünk félre 8 fél epret. A maradék epret pürésítsük a cukorral, 2 tasak vanillincukorral, 2 tasak habfixálóval és a citromlével. A díszítéshez tegyünk félre 8 evőkanál eperöntetet.

Elkészítés:

Krém:
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.

Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.

A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.

Tippek:

Az epret helyettesíthetjük málnával.
Díszítésként használjunk mentalevelet.
Epres krémdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!