Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres tiramisu pohárban

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

500 g eper
100 g babapiskóta
75 ml erős eszpresszó
3 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
250 ml hideg tej
250 g mascarpone

Szóráshoz:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, és megtisztítjuk. Néhány szemet díszítésnek félreteszünk, a többit méret szerint negyedeljük vagy kis darabokra vágjuk. A babapiskótát durvára aprítjuk, és a poharakban elosztjuk. Az eszpresszót összekeverjük az amarettóval, és átitatjuk vele a babapiskótát.

Elkészítés:

Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, és belekeverjük a mascarponet. A tiramisukrém felét egyenletesen elkenjük a babapiskótán. A kis darabokra vágott epret elosztjuk rajta, és a maradék krémmel befedjük. Az epres tiramisut legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tiramisut megszórjuk kakaóval, és a maradék eperrel ízlésesen díszítjük.

Tipp:

A babapiskótát átitathatjuk kb. 100 ml narancslével is, ha a desszertet kávé és alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni.
Az Epres tiramisu pohárban receptje 8 adag desszert elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!