Nyári gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók
Tiramisukrémhez:
Rétegezéshez:
Locsoláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
Tippek:
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Nyári gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tiramisukrémhez:
Rétegezéshez:
Locsoláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
Tippek:
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?