Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Fahéjas keverékhez:

150 g vaj vagy margarin
120 g barna cukor
1 csapott teáskanál búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
325 ml tej
425 g búzaliszt

Krémsajtos mázhoz:

250 g mascarpone krémsajt
75 g cukor

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Fahéjas keverék:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.

Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.

A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.

A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.

Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.
Fahéjas sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!