Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Szögletes csatos tortaformához (25*20 cm):

zsiradék

Tésztához:

125 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
125 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

200 ml hideg habtejszín

Meggyszósz:

1 üveg magozott meggybefőtt

Szóráshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.

Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.

Tipp:

A brownie a tejszínes-meggyes réteg nélkül jól fagyasztható.
A Feketeerdő brownie alapreceptjéből 12-15 szelet gyümölcsös finomság készülhet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!