Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors, fűszeres kenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ teáskanál só
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
150 ml langyos víz

Tetejére:

125 g fűszervaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hagyjuk a fűszervajat szobahőmérsékleten, amíg megpuhul. A sütőformát egyenletesen kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsa össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.

Tippek:

A kenyér alkalmas fagyasztásra - egészben vagy darabokban.
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.
Gyors, fűszeres kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!