Gyors, fűszeres kenyér
Hozzávalók
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
½ teáskanál só
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
150 ml langyos víz
Tetejére:
125 g fűszervaj
Elkészítés
Előkészítés:
Hagyjuk a fűszervajat szobahőmérsékleten, amíg megpuhul. A sütőformát egyenletesen kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsuk össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsuk össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.
Tippek:
A kenyér alkalmas fagyasztásra - egészben vagy darabokban.
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.
Kedvencnek jelölöm
Gyors, fűszeres kenyér
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
½ teáskanál só
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
150 ml langyos víz
Tetejére:
125 g fűszervaj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hagyjuk a fűszervajat szobahőmérsékleten, amíg megpuhul. A sütőformát egyenletesen kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsuk össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsuk össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.
Tippek:
A kenyér alkalmas fagyasztásra - egészben vagy darabokban.
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?