Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymalekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

600 g vöröshagyma (előre lemérve)
kb. 6 szál friss kakukkfű vagy majoránna
4 evőkanál olívaolaj
400 ml félszáraz fehérbor
100 ml balzsamecet
½ csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgépben durvára reszeljük. Mérjük ki a 600 g hagymát. Mossuk meg a fűszernövényeket, és kössük csokorba konyhai zsineggel. Főzzük ki az üvegeket és a lecsavarható fedeleket, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát kb. 5 percig, amíg áttetszővé válik. Öntsük rá a fehérbort és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a fűszernövénycsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól keverjük össze. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel és forrás után főzzük további (alacsonyabb hőfokon) kb. 10 percig, amíg a hagyma megfő, időnként kevergessük meg. Vegyük ki a fűszernövényeket.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

A hagymalekvár remekül illik a sós sajtokhoz.
Hagymalekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!