Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi mogyorókrém

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Csokis mogyorókrémhez:

250 g törökmogyoró
100 g tejcsokoládé
25 g kókuszzsír
50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és szétterítjük benne a törökmogyorót. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve

A tepsit a sütőbe toljuk, és a törökmogyorót megpirítjuk.

Sütési idő: 8-10 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pirított mogyorót tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk egy kicsit hűlni, majd konyharuhába csomagoljuk, és addig dörzsöljük, amíg a mogyorószemekről lejön a héjuk.

Elkészítés:

A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett egyneműre olvasztjuk. A kókuszzsírt szintén megolvasztjuk.

A kihűlt mogyorót késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és tovább aprítjuk, amíg a mogyoró kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd a folyékony, de már langyos csokoládét. Az aprítógépet járatva az egészet krémesre, egyneműre dolgozzuk.

Az elkészült csokis mogyorókrémet zárható üvegbe vagy dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.

Tippek:

Az aprítógépet a hosszas járatás közben időnként állítsuk meg és tartsunk kis szünetet, hogy megelőzzük a motor esetleges leégését.
A mogyorókrémhez hozzáadhatunk 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztát.
A Házi mogyorókrém egyszerűen, gyorsan elkészíthető, adalékanyagmentesen kínálható finomság nemcsak gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!