Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hógolyók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):

sütőpapír

Piskótához:

4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

400 ml hideg habtejszín
250 g sovány túró
50 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Beforgatáshoz:

kb. 100 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.

Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vanília pasztával verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.

Tippek:

A hógolyók még finomabbak lesznek, ha egy éjszakát a hűtőszekrényben tároljuk.
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Hógolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!