Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi márványkuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 szelet

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

270 g búzaliszt
6 darab tojás (M-es)
250 g cukor
220 ml tej
100 ml napraforgóolaj

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget körben kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral egy nagy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, ezután hozzáadunk 200 ml tejet, a napraforgóolajat és a vaníliás cukrot, majd a lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A tészta negyedét különvesszük, a kakaóport elkeverjük a maradék 20 ml tejjel, majd röviden belekeverjük. Először a sárga tésztát öntjük az előkészített formába, elsimítjuk, majd óvatosan ráöntjük a barna tésztát is. A kétféle tésztát egy villa segítségével kissé összekeverjük a márványos hatásért. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a kuglóf tetejére csorgatjuk.

Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a dekorcukrokkal, majd a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Tipp:

Keverhetünk a kuglóf tésztájába 80-100 g csokoládé cseppet vagy rumba áztatott mazsolát.
Karácsonyi márványkuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!