Mézeskalácsos forró csokoládé
Hozzávalók
Forró csokoládéhoz:
4 tasak Dr. Oetker Choco-Choco Forró csokoládé fehércsokoládés
500-600 ml tej
1 csapott kávéskanál mézeskalács ízű fűszerkeverék
Tálaláshoz:
150 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
Díszítéshez:
amaretti vagy spekulatius keksz
Elkészítés
Elkészítés:
Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és a mézeskalács ízű fűszerkeveréket, és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, és díszítésképpen megszórjuk az apróra tördelt vagy morzsolt amaretti vagy spekulatius keksszel.
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és a mézeskalács ízű fűszerkeveréket, és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, és díszítésképpen megszórjuk az apróra tördelt vagy morzsolt amaretti vagy spekulatius keksszel.
Tipp:
A forró csokoládét mandulaitallal elkészítve is kipróbálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Mézeskalácsos forró csokoládé
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Forró csokoládéhoz:
500-600 ml tej
1 csapott kávéskanál mézeskalács ízű fűszerkeverék
Tálaláshoz:
150 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
Díszítéshez:
amaretti vagy spekulatius keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és a mézeskalács ízű fűszerkeveréket, és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, és díszítésképpen megszórjuk az apróra tördelt vagy morzsolt amaretti vagy spekulatius keksszel.
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és a mézeskalács ízű fűszerkeveréket, és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, és díszítésképpen megszórjuk az apróra tördelt vagy morzsolt amaretti vagy spekulatius keksszel.
Tipp:
A forró csokoládét mandulaitallal elkészítve is kipróbálhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?