Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalácsos forró csokoládé

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Forró csokoládéhoz:

500-600 ml tej
1 csapott kávéskanál mézeskalács ízű fűszerkeverék

Tálaláshoz:

150 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

amaretti vagy spekulatius keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és a mézeskalács ízű fűszerkeveréket, és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.

A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, és díszítésképpen megszórjuk az apróra tördelt vagy morzsolt amaretti vagy spekulatius keksszel.

Tipp:

A forró csokoládét mandulaitallal elkészítve is kipróbálhatjuk.
Mézeskalácsos forró csokoládé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!