Málnás-csokoládés macaron
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A mandulát, a porcukrot és a kakaót késes aprítóban nagyon finomra őröljük. Végezetül még egy finom szövésű szitán is átszitáljuk. A sütőlemezt bekenjük zsiradékkal és sütőpapírt helyezünk rá.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket zsírmentes keverőtálban lemérjük. Konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton felverjük. Amint a tojásfehérje hab állagú lesz, beleszitáljuk a cukrot és a sót, és az egészet 5 perc alatt nagyon keményre verjük. A mandulás, porcukros, kakaós keveréket két részletben, a legalacsonyabb fokozaton, hozzáforgatjuk. A masszát sűrű, fényes állagúra keverjük. Sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és a sütőpapírra halmokat (2,5 cm Ø) nyomunk belőle. 30 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A vajat a lekvárral, a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton krémes állagúra keverjük és sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A kész sütemények felére (a lapos oldalukra) rányomjuk a krémet. A maradék macaron kalapokat a krémes részre tapasztjuk. A macaronokat hideg helyre tesszük a krém megszilárdulásáig.
Szórás:
A Málnás-csokoládés macaron sütemények tetejét megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Ízlés szerint a Málnás-csokoládés macaron csokoládéval, pisztáciával, mogyoróval, mandulával is díszíthető.
Málnás-csokoládés macaron
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandulát, a porcukrot és a kakaót késes aprítóban nagyon finomra őröljük. Végezetül még egy finom szövésű szitán is átszitáljuk. A sütőlemezt bekenjük zsiradékkal és sütőpapírt helyezünk rá.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket zsírmentes keverőtálban lemérjük. Konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton felverjük. Amint a tojásfehérje hab állagú lesz, beleszitáljuk a cukrot és a sót, és az egészet 5 perc alatt nagyon keményre verjük. A mandulás, porcukros, kakaós keveréket két részletben, a legalacsonyabb fokozaton, hozzáforgatjuk. A masszát sűrű, fényes állagúra keverjük. Sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és a sütőpapírra halmokat (2,5 cm Ø) nyomunk belőle. 30 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A vajat a lekvárral, a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton krémes állagúra keverjük és sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A kész sütemények felére (a lapos oldalukra) rányomjuk a krémet. A maradék macaron kalapokat a krémes részre tapasztjuk. A macaronokat hideg helyre tesszük a krém megszilárdulásáig.
Szórás:
A Málnás-csokoládés macaron sütemények tetejét megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Ízlés szerint a Málnás-csokoládés macaron csokoládéval, pisztáciával, mogyoróval, mandulával is díszíthető.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?